voor meer informatie bel 06 414 213 42 / info@portretinbedrijf.nl

Bedrijfsfotografie

Je wordt eerst gezien,
dan pas gelezen

Bedrijfsfotografie is het succesvol vertalen van jullie bedrijfsmissie in beeld

Beelden die bijdragen aan het behalen van doelstellingen en passend zijn binnen de marketingstrategie. Als bedrijf wil je de deskundigheid laten zien, maar vooral verbinding maken met de doelgroep. Op een persoonlijke manier. Dit kan heel effectief door de echte medewerkers te tonen, bedrijfsprocessen te laten zien en wellicht zelfs het contact met de klant. En omdat zij jullie bedrijf op een authentieke manier zien, versterkt dat het vertrouwen om zaken met jullie te doen.

Iedere onderneming heeft een verhaal te vertellen

Om verbinding met de klant te krijgen kan storytelling toepassen een mooie manier zijn. De beleving over een bedrijf wordt hiermee versterkt. Maar hoe authentieker dat gebeurt hoe effectiever. Welk verhaal moet verteld worden om de juiste verwachtingen te scheppen bij de doelgroep? Voorafgaand aan de fotosessie moet ik dan ook goed op de hoogte zijn van de positionering en de merkbeleving van het bedrijf; Wat moet de klant van jullie weten om enthousiast te worden? En is waar ze enthousiast van worden ook wat ze echt zullen aantreffen?

Als onderdeel van de bedrijfsfotografie kunnen uiteraard ook de bedrijfs (profiel)portretten vallen. Alles in één stijl zorgt voor een eenduidige en nog sterkere positionering in de marketing.

Investering bedrijfsfotografie

Dagprijs € 1297

Dagdeel € 697

exclusief btw en reiskosten (€ 0,25/km ex. BTW)

Na het invullen van het intakeformulier en wellicht een aanvullend gesprek ontvang je een pasklare offerte met alle kosten.

Jullie bedrijfsmissie persoonlijk en deskundig in beeld

Wat kun je verwachten?

 • Bedrijfsfotografie met personen (eigen collega’s), diensten en producten in beeld.
 • Bij een dagdeel (4 uur) fotografie, 12 unieke en rechtenvrije beelden.
 • Bij een hele dag (effectief 7,5 uur) fotografie, 25 unieke en rechtenvrije beelden.
 • Nabestelllingen zijn uiteraard mogelijk. De kosten hiervan zijn 15 euro ex. btw. per beeld.
 • Voorafgaand aan de fotosessie is er een (verspreid) gesprek van 2 uur waar we het bedrijfsverhaal, de strategie en wensen specifieker in kaart brengen; wat en wie zijn er nodig om het juiste verhaal zichtbaar te maken? Naar aanleiding hiervan wordt het shotlist gemaakt door de klant.
 • Advies over fotolocaties en kledingtips voor medewerkers die in beeld komen. Dit advies komt uitsluitend voort uit de gesprekken met de opdrachtgever zodat alles op maat is en niet volgens het algemene boekje.
 • Binnen 10 werkdagen worden alle foto’s via een webgallery getoond zodat het bedrijf op een makkelijke en overzichtelijke manier een keuze kan maken (over het aflevermoment kan in overleg ook een andere afspraak gemaakt worden). Na de keuze worden de beelden binnen 3 werkdagen afgeleverd.

Gebruik bedrijfsfotografie voor:

 • Portretten en verhalende foto’s op de website
 • Social media (profielen)
 • Mailings
 • Drukwerk (zoals brochures en magazines)
 • Persberichten
 • Bedrijfspresentaties
 • Jaarverslagen

Bedrijfsfotografie die het authentieke verhaal vertelt

 

Dit zeggen anderen

Portret in Bedrijf maakt beelden voor onder andere reclamebureaus, verzekeringsmaatschappijen, financiële instellingen, advocaten, juristen, marketeers, trainers en coaches.

“Enith van Tongeren is als fotografe en als mens bijzonder prettig om mee samen te werken. Ze is betrouwbaar, bescheiden en innemend, waardoor men zich snel comfortabel voelt in haar aanwezigheid. Vaktechnisch heeft Enith haar doel scherp voor ogen en ze heeft veel gevoel voor sfeer en detail. Prima eigenschappen en kwaliteiten voor een fotografe.”

Nathalie van Huet

Account director

“Enith heeft ons ontzettend goed geholpen met creatieve én professionele foto’s van onze grafisch ontwerpstudio. Niet alleen waren de foto’s van zeer goede kwaliteit, ook deed zij erg haar best om met ons mee te denken. Het gehele proces was relaxed en professioneel. We zullen haar zeker aan onze toekomstige klanten aanbevelen.”

Sophie Mittelberg

Studio Mooijman en Mittelberg

“Enith heeft me geholpen om mijn eigen branding op een stijlvolle en bescheiden manier in beeld te brengen waarbij mijn interactie met de mens en oprechtheid centraal staat. Het voorgesprek was een prettig, open gesprek, de click was goed en ze kwam bedachtzaam over. Niet in de zin van; ohhh…dat gaan we wel even fixen!”

Eric Peeters

Kenneth Smith

Veelgestelde vragen

Wat doe ik aan?
Zorg voor nette kleding en vooral kleding waarin je doelgroep je altijd treft. Tenzij men je er in kan uittekenen wordt een geheel zwarte kleding outfit afgeraden omdat het nogal somber over kan komen. Verder is alles geoorloofd als het maar is zoals je je altijd wilt of zult kleden naar de klanten of een presentatie. Hierin moeten de verwachtingen ook helemaal waar gemaakt worden!
Wordt er visagie geregeld?
Nee, deze zit niet standaard in het pakket omdat ik als fotograaf ga voor een authentieke uitstraling. Oneffenheden die er normaliter niet zitten zal ik wegshoppen. De huid poeder ik tegen het glimmen.
Hoe kan ik mij voorbereiden?
Ik zal voor aanvang van de opdracht documenten toesturen ter voorbereiding van de opdracht. Tevens plan ik een gesprek met je waarin wordt besproken wat je moet voorbereiden of waarin we samenvatten en bijsturen wat je al hebt voorbereid.
Wanneer en hoe maken we nader kennis?
Nadat je een boeking hebt geplaatst of een offerte hebt aangevraagd kun je een afspraak om in gesprek te gaan inplannen in mijn online agenda. Hoe je dat doet lees je in de vervolgcommunicatie die dan ontstaat.
Moet er worden aanbetaald?
Er hoeft niet te worden aanbetaald. Na ontvangst van de factuur dient deze binnen 14 dagen te worden voldaan.
Wat gebeurt er met slecht weer? (als de foto’s buiten gewenst zijn)
Dan zullen we in overleg de fotosessie verplaatsen.
Werk je in heel Nederland?
Ja, ik werk in heel Nederland.
Is het offertegesprek vrijblijvend?
Jazeker, het offertestadium is geheel vrijblijvend.
Moet ik bij publicatie je naam noemen of door derden laten noemen?
Naamsvermelding is inderdaad verplicht maar hoeft niet met koeienletters te gebeuren. Als iedereen maar kan zien wie de maker van het beeld is mocht daar naar gezocht worden.